Kiknek segítünk?

Gábor (Veszprém megye)
Gábor vagyok 57 éves, kerekes székben élem az életem 14 éve, mióta a lányom megszületett. Vidéken élünk, egy faluban, melyben egyre kevesebben élnek, és egyre kevesebb a segítség is, a házunk romos, hol omladozik, hol nem, néha kapunk segítséget, de többnyire nem. Míg nem lettem beteg, magam csináltam meg mindent, de mióta ebben az állapotban vagyok, egyre kevesebbet tudok tenni a család jóléte érdekében, munkám jelenleg nincs, talán ha lenne az segítene a legtöbbet.  A mozgalom munkakeresésben igyekszik segíteni, bár a lakóhelyem miatt  kevés sikerrel, illetve próbáljuk elcserélni a házat egy városi lakásra, ahol közelebb találunk iskolát, boltot, kórházat, ügyintézési lehetőségeket.

Judit (Budapest)
Látássérült anyuka vagyok, aki nagy szeretettel de kis szégyenneé neveli 8 és 12 éves gyermekét. A kisebbik gyermek is betegen született, kemóra járunk vele, a férjem is le van százalékolva, amikor a gyermekeket bevállaltuk, csak az én látássérültségem állt fent, azóta a férjem autóbalesetben megsérült, én teljesen elvesztettem a látásom, magam még csak eljárok dolgozni egy "kötödébe" ám a férjem leszázalékolva ül otthon, pedig tudna mit csinálni, de nem kap munkát. Ez a mozgalom, ami segíteni tudna nekünk a bevásárlásban, ha eszközökre van szükség, azokat elhozzák, esetleg beszerelik, kaptunk már segítséget űrlapok kitöltésében és munka keresésben is. 

Erzsi (Budapest)
12 éve, amikor a fiam megszületett, egy jól működő család voltunk, jó egzisztenciánk volt, munkánk volt, autónk, házunk, kutyánk és ekkor született Ákos. Minden jól alakult, de 3 évvel később egy kereszteződésben nem kaptuk meg az elsőbbséget, és egy autó balesetben elvesztettem a férjemet, és én is kerekesszékbe kényszerültem. Akkor gyorsan elvesztettük az addig barátnak hitt embereket, természetesen az állásomat, a férjemet, és az egzisztenciánkat is. Ákost azóta egyedül nevelem, munkám hol van, hol nincs. A mozgalom számomra abban tudna segíteni, ha havonta egy-egy alkalommal el tudna vinni ügyeimet elintézni, melyekhez személyesen kell megjelennem, eljárhatnék a gyermekem sporteseményeire, szülői értekezleteire, illetve háztartási eszközök beszerezésében.  (Autójuk hiánya miatt ez most nem megy)

Imre (Siófok)
Imre vagyok, 30 éves, Somogy megyében élek, lányommal, aki 7 éves, egyedül nevelem, mióta a feleségem elhagyott minket, én sajnos izomsorvadásban élek, sokszor már csak székkel tudok közlekedni, így a munkámat sem tudom ellátni (Lakatos, asztalos szakmám is van) a kislányt iskolába járatom, de segítség kell, hogy főtt ételhez jussunk, mert magam nem tudok főzni, és lehet fizikailag sem menne, segítség kell a bevásárláshoz és sok hétköznapi dologhoz is, a kislány miatt. Nem szeretném, ha elvennék tőlem. Nem szeretném publikussá  tenni a személyem. Az egyesület jogi segítséget tud majd adni, a bevásárlásban vagy a gyermek körüli teendőkben tudna segíteni, hogy az apja maradhassak.

Kiss Tamás 
16 éves vagyok, és az apukám látása évek óta folyamatosan romlik, de nem szeretné belátni, hogy egyre nehezebben megy neki az élet, a látása, a család eltartása, de szeretném ha a büszkeségét nem vesztené el, az életkedvét, és abban szeretném az egyesület segítségét kérni, hogy segítsen neki, abban, hogy a saját elvárásainak megfelelően nevelhessen engem és a nővéremet, amíg ez szükséges. 


Az itt felsorolt emberek és sorosok csupán töredéke annak amikkel és akikkel találkozunk, Ők azok akik első körben leírták történetüket, és engedték, hogy így megosszuk ezt. Legtöbbjük azért fordult hozzánk, mert nem akarnak nyilvánosság elé kerülni, nem is járulnak hozzá a fotóik közléséhez sem (nem sokára lesz egy adag bejegyzés ahol viszont igen) 

A legtöbbüknek tudunk segíteni, de sokaknak csak akkor, ha valamilyen módon, mi is tudunk majd pályázni, vagy valamilyen eszköz segítségével (Patreon?) támogatnak minket és ezáltal, mi tudunk részt venni a fenti családok mindennapjaiban, hogy gördülékenyek és probléma mentesebbek lehessenek a mindennapjaik. 

Mozgalunk célja, hogy olyan szülőknek segítsünk a problémáik megoldásában, akik valamiért akadályoztatottak abban a világban, amit elsősorban az épeknek építettek elődeink. Mi igyekszünk a saját környezetükben megoldást találni, vagy olyan segítséget hozzájuk irányítani, ami nem egy átlagos (nem minden vaknak ugyanazok a problémái például) hanem személyre szabottan segít az adott szülőnek, gyermeknek, családnak.  MINDENKI aki ilyesmit lát, hall, átél jelentkezzen itt:  feszmozgalom@gmail.com

Köszönünk minden segítséget. 
Adományokat a következő számlaszámra tudnak eljuttatni az adakozni vágyók:
Asztalos Brigitta: OTP 11773085-00667663

siker.png

A bejegyzés trackback címe:

https://fesz.blog.hu/api/trackback/id/tr5516399122

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása